Over De Bruijn-Bonel

De  Bruijn-Bonel geeft verschillende dansstijlen op verschillende locaties. Kwaliteit en gezelligheid staat bij ons voorop. Klik bovenin in het menu ‘Dans’ en lees meer over wat we allemaal aanbieden.

Onze zaal is ook te huur voor verschillende arrangementen als bruiloften, verjaardagen, etc. Klik bovenin op het menu ‘Arrangementen/zaalhuur’.

Het ontstaan van de dansschool..

Soms krijgen wij telefoon met de vraag of meneer/ mevrouw de Bruijn-Bonel ook aanwezig is. Logisch want dat is tenslotte de naam van de dansschool maar wie is de Bruijn-Bonel? En hoe komen we aan die naam?

In 1969 werkten Christa en Ad de Bruijn bij dansschool Bonel in Amsterdam op de Rozengracht. Zij werkte daar als vrijwilligers achter de bar, hielpen bij danslessen, gingen assisteren en uit eindelijk ook lesgeven.
De samenwerking stopte tussen Wim Bonel en Ad en Christa, waarbij Ad en Christa in 1986 samen een eigen dansschool startten op de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Deze dansschool had de naam: Dansschool Ad en Christa de Bruijn.

Korte tijd daarna overleed meneer Bonel en kregen Ad en Christa de kans om zijn dansschool over te kopen. Zij gingen terug naar de dansschool op de Rozengracht en die naam werd veranderd in Dansschool Ad en Christa de Bruijn-Bonel.
Zij werden al heel snel groot en succesvol en besloten nog een dansschool op te zetten in Alkmaar aan de Jagerstraat 2.

Helaas, Ad en Christa gingen scheiden, waarbij de 2 dansscholen werden verdeeld. Ad nam de dansschool in Amsterdam over en verhuisde daarmee naar Amstelveen. Daarna kocht hij nog een dansschool in Oss welke jaren later ook weer verkocht werd. De dansschool is Amstelveen is een aantal jaar geleden overgenomen en leeft nu onder de naam Dansschool Amstelveen de Bruijn-Bonel. Ad de Bruijn is lekker met pensioen maar wordt nog wel gevraagd voor opdrachten uit de danswereld. Zo is hij nog regelmatig te vinden op de wedstrijdvloer als jurylid of tref je hem als examinator bij de dansopleiding.

Christa ging verder met de dansschool in Alkmaar en de naam werd toen dansschool Christa de Bruijn-Bonel. Haar 2 zonen Silvan en Irvin de Bruijn hielpen haar hierbij en beiden gaven ook dansles. Silvan stopte uiteindelijk met zijn baan in de dansschool en heeft nu zijn eigen rijschool genaamd Rijschool Noord-Holland. Irvin ging juist steeds meer doen en zorgde dat de dansschool groeide met meerdere dansstijlen. Samen met zijn moeder is hij eigenaar van de dansschool en de naam van de dansschool is verandert in Danscentrum de Bruijn-Bonel zoals jullie deze nu nog steeds kennen.

In 2008 kreeg Irvin een 10 jaar lang durende relatie met Brigitte die al vanaf jonge leeftijd op de dansschool over de vloer kwam. Samen hebben zij twee dochters. Evi en Liv. Naast haar fulltime baan ging zij steeds meer helpen op de dansschool en besloot uiteindelijk ook diverse dansopleidingen te gaan volgen. Na een aantal jaar stopte zij met haar baan en ging fulltime op de dansschool werken waar zij zorgde voor nieuwe doelgroepen, danslessen en verschillende workshops. Uiteindelijk is Brigitte mede-eigenaresse van de dansschool geworden wat er ook voor zorgde dat Christa het rustiger aan kon doen. Met zijn drieën runnen zij tot op heden de dansschool, maar dat alles zouden zij natuurlijk niet kunnen zonder een geweldig team van docenten en de vele vrijwilligers.